My Cutest Followers

HELP ME CLICK THIS (dah klik,bagitahu ok,nanti wani boleh balas balik)

Friday, September 2, 2011

Sepetang di Pulau Aman

Views

Assalamualaikum.w.b.t...
Fuh,dah masuk raya ke-empat dah kan?pejam celik pejam celik,kejap je masa berlalu..
Banyak ke dwit raya korang dapat?bape banyak cite sikit?1o0?2o0?
waa,kalu lebih dari 1o0,kire ok lah tu...wani 5o pun tak smapai..sob2.. :face29: (dah besar,mana boleh banyak-banyak kan?)

Nak dijadikan cerita,harini pagi tetiba my dad call..
Aku ada kat kampung ,still tidoq lagi,ayah aku yang ada kat rumah pon tepon la aku..
:24: kring kringgg,aku pun angkat la..

DADY:65: Wani,nak ikut abah tak?
AKU:65: Haa,nak g mana? :face30: (suara baru bangun tido)
DADY:65: Tidoq lagi ka?Nak pi Pulau Aman tak?
AKU:65: Ye..kat mana tu?buat apa?
DADY:65: Jom la,nak ikut tak?
AKU:65: Buat apa,ada apa kat sana?
DADY:65: kenduri arwah,nak pi,p mandi lekaih..
AKU:65: okayh..
DADY:65: satgi abah nak sampai abah tepon hang..
.
.
.
.
Aku pun dengan segera bangun pergi mandy..
oh my GOD,aku ni kalau bab jalan memang cepat..wahaha..

Yezz,dah siap dah,abah ni mana la..oghang dah siap dah ni...
haish,lambat sangat aih,meh nak posing dulu..

Yang baju kuning tu budak yang mak ngah aku mengasuh,saja dya pon nak posing..
Comel kan?tapi sayang,dia tu kanak-kanak istimewa.. :h:

:24:kringgg...
DADY:65: wani, p kluar tunggu kat tepi jalan,abah dah nak sampai..

Haa,tepi jalan?howt kot..:26:boleh mandi peluh aku camni...
Ayoyo..aku tak pi tunggu tepi jalan pun,aku tunggu depan rumah...
15 minit lepas tu,baru la ayah aku sampai,kalau la aku pi tunggu kat tepi jalan,boleh itam aku jawabnye.. (ceit,sekarang pon dah itam) :face10:

oklah,sekarang dah sampai..
Ni semua adik-adik aku..

Yeah,ondaway menuju ke bot..tapi malangnya aku terlupa nak tangkap gambar bot tu..





okayh,ni semua gambar masa dalam bot,sempat lagi aku tangkap gambar orang tengah berkayak..


Arrghh,tidak,ape tu????Haa,ni la BELANGKAS..
sape tak penah tengok lagi?mai mai sini tengok..
kalau sebut je belangkas,aku mesti teringat couple-couple yang dok berkepit,tu lah istilah yang digunakan untuk orang macam dorang tu..tapi ni tak,ni haiwan laut..

Waktu kitorang sampai,makanan belum siap dimasak lagi..
so kitorang pon pergi la berjalan-jalan ke telaga emas..
what?gold?waa..bestnye..
wahaha..bukan ada emas pon..
Ni jalan menuju ke telaga emas..
Macam jungle treking pulak kan?
-
-
-
Dan ini pulak sejarah kenapa ia dipanggil telaga emas..eh,silap,telaga mas la..
Jom pakat-pakat baca.. (klik untuk tumbesaran)
Dengar kata,dulu telaga ni kecik je..
but now,dah besar..tengok pon gerun..
kalau la jatuh,agak-agaknya ada apalah kat bawah tu yea?huhu..

Bila dah sampai kat telaga mas,kitorang pun rehat-rehat dulu kat situ..
Adik-adik aku sempat lagi nek tali buaian yang dah sedia ada tergantung kat pokok ni...
n kitorang sempat lagi cari siput kat tepi pantai tu...
siput ape ea ni?aku pun tak tawu nama siput ape ntah ni..
apa-apa jelah yea..


n yang ni selepas siput ni dibiar dalam setengah jam waktu kitorang pergi makan..
kitorang letakkan siput ni dalam tong untuk bersihkan siput ni kejap..
lepas kitorang datang nak ambil,terkejut kitorang..
semua siput-siput ni macam menjelirkan lidah diorang..
haha,lidah ke?aku pun xtawu...
memang pengalaman yang menarik lah pi pulau aman ni.. (over lah kau ni wani)
pape jelah korang nak cakap,ni 1st tyme aku nek bot,mesti la excited kan?

Dadaa pulau aman,kitorang balik dulu..

P/S: Teringin nak pergi Pulau Pangkor plak..kalau ada rezeki,sampailah kan.. :face64:

2 pengkritik:

IkhAnif said...

tak ajak Ik pun..T_T

Wanie said...

@IkhAnif
tak sempat nak ajak..orang bawa bot tu dah gerak... :p