My Cutest Followers

HELP ME CLICK THIS (dah klik,bagitahu ok,nanti wani boleh balas balik)

Thursday, September 29, 2011

HANDPHONE TERKECIL DI DUNIA

Views

Assalamualaikum w.b.t. Hye frends. Wah, teriknya tengah hari ni.
Alhamdulillah, baru ja makan kat kedai pak long tadi a.k.a kedai kegemaran kitorang kat kolej. SEDAP N MURAH!
Okayh, berbalik kepada tajuk, handphone terkecil di dunia? I not sure la. itulah yang pak cik google beritahu I. Nak tahu betul ke tak kewujudan handphone tu, jom kita pakat2 tengok.
Yang dah tahu, diam cukup ye. Hehe. guraw je.





Okayh,untuk pengetahuan korunk, hp ni touch screen taw. ia dapat membaca tulisan tangan (hand writing recognition) jangan memaen. kecil bukan sebarang kecil. kecil-kecil cili api. hehe. Nama handphone ialah Xun Chi 138 dan ianya ialah keluaran cina.


Ukurannya hanya 67 mm panjang sedikit lagi daripada bateri AA dan berat hanya 55 gram. wahaha, keciknye. kalau wani, memang tak berapa suka kalau kecik conet sangat nih. tak puas kalau nak baca/taip mesej, tengok gambar, nak tekan pun rasa susah.

Pen ke ape bende ntah orang panggil ni ye? wanie mana la nak taw, handphone cap ayam je. huhu. pen ni diselitkan kat blakang hp ni. ha, jangan terperanjat, ada kamera jugak taw.



Jom tengok spesication hp ni:
  • Network: Dual band (GSM 900 / 1800 MHz)
  • Phone is unlocked; should accept any SIM card
  • VGA still camera
  • Video camera
  • Video player & image editor
  • MP3 player & sound recorder
  • Stopwatch with split / lap timing, or time 4 things at once
  • 121 MB available onboard memory, non-expandable
  • 1.33-inch (34 mm) diagonal backlit 128 x 160 pixel, LCD touchscreen, 260,000 colors
  • Very small plastic stylus nestles into the back of the phone
  • English & Chinese language settings only
  • Onscreen keyboard
  • Handwriting recognition in both English & Chinese
  • Handsfree speakerphone
  • Speed dial and menu shortcut settings
  • User-editable profile settings: general, indoor, outdoor, meeting, headset
  • available in pink and blue colour
  • Available in blue or pink colors. Includes 2 batteries, stylus, handsfree earbuds w/ mic & mute button, USB cable, , and Chinese manual (English manual is available via download). Six month warranty. But, please note that this phone does not include Bluetooth or Java support.
kalau bab harga, 1.6 jt. berapa tu ye?hehe. Ada yang berminat? tapi maaflah, wanie tak tawu plak kat malaysia ni ada jual kat mana. ada jual ke tak pun wanie tak tawu. :face64:
ada sesapa yang pakai hp ni ke? cecite sikit.

6 pengkritik:

beLLa said...

kocikk benauu. nak tekan pon tak puas ;p

WS said...

Hi..Support for you .... Follow & Support me back :)

Izyan Yan Cinnamon said...

Mcm x berbaloi ja beli henset tu...kecik sangat..mcm henset kanak2..^^

nabByla said...

kecik comel jew hp nie. ^^

aswadz said...

sape yg nak pakai hp kecik2 camni.

= RATU CRiSTAL said...

Kalo kecik sangat..
sakit gak mata nak menengoknye...
walaupon pada hakikatnya...

SANGAT KIUT!

heheh^^